27.10.2016

Uskalla olla täydellinen

Koulumaailmassa täydellisyyden mittari oli luku kymmenen. Tuo luku koepaperin yläkulmassa tai todistuksessa oli merkintä siitä että olit osannut asiat täydellisesti, vastannut kaikkeen oikein ja virheettömästi. Täydellisyys oli se sadan prosentin onnistuminen. Oikeassa elämässä niin ei ole. Oikeasti täydellisyys on jotain aivan muuta.

Kukaan meistä ei ole sataprosenttisesti mahtava. Kaikissa meissä on niitä piirteitä, joita jotkut kutsuvat "virheiksi". Ne ovat jokaisella erilaisia. Toinen myöhästelee, yksi kiivastuu liian nopeasti, joku on hiljainen ja niin edelleen. Minä en tykkää kutsua niitä virheiksi tai vioiksi. Minä tykkään kutsua niitä kehityskohteiksi.

Täydellisyys on noiden kehityskohteiden ja hyvien piirteiden summa, sillä aidossa ja oikeassa ihmisessä on niitä molempia. Täydellisyys syntyy niiden summana. Juju on vain siinä, että osaa ottaa itsensä ja muut ihmiset kokonaisuutena, eikä vain yhtenä ominaisuutena.

Oman täydellisyytensä myöntäminen ja tunnustaminen on haaste. Havaitsemme helposti täydellisyyden ympärillämme, mutta itsessämme sen tunnistaminen on vaikeampaa. Miksi ihmeessä? Tiedostat kyllä helposti omat virheesi ja puutteesi, mutta osaatko päästä siitä yli ja nähdä sen toisen puolen? Näetkö sen täydellisyyden?

Mieti perhettäsi ja ystäviäsi. Heissä kaikissa on jotain kehitettävää, mutta rakastat ja pidät heitä täydellisinä siitä huolimatta. Tai ehkä jopa juuri sen takia. Kehitettävät piirteet ovat usein ärsyttäviä, mutta rakkaitesi kohdalla tiedostat sen että ne pienet tai isot puutteet ovat osa kokonaisuutta, jota rakastat. Miksi et voisi ajatella samaa itsestäsi?

Uskalla olla täydellinen. Omien vahvuuksiensa ja heikkouksiensa tiedostaminen on suuri etu elämässä. Vaatii suurta rohkeutta olla oma itsensä ja paljastaa oma minä muulle maailmalle. Se rohkeus kuitenkin kannattaa. Aidot ihmiset ovat helpommin lähesyttäviä ja samaistuttavia. Jos sinä uskallat olla täydellinen itsesi, alkavat muutkin ympärilläsi olla rennommin ja alat huomata, että hekin ovat vain täydellisiä ihmisiä, eivätkä mitään superolentoja.

On tärkeää osata olla sinut itsensä kanssa ja tiedostaa ne positiiviset ja negatiiviset ominaisuudet joista koostuu. Se on tärkeä osa hyvää itsetuntoa ja vie sinua kohti itseluottamusta. Ihmisen persoona kehittyy koko elämän ajan ja elämäntilanteet muokkaavat meitä paljon. Siitä syystä tämä oman täydellisyyden tutkiminen on jatkuva prosessi, jota pitää uskaltaa tehdä koko elämän ajan. Myös niinä aikoina, kun se on erityisen vaikeaa.

Sinä olet täydellinen. Sinussa on paljon hyviä piirteitä, joiden takia läheisesi rakastavat sinua. Hymähdä vähättelevästi vaan, mutta mieti kuinka paljon läheisiä ihmisiä sinulla on. He kaikki ovat siinä, koska rakastavat sinua sellaisena kuin olet. He tietävät, että sinussa on kehitettävää ja varmasti heillä on sinussa paljon kestettävää. He kuitenkin kestävät sen, koska se on osa sinua, eivätkä he halua luopua sinusta. Niin paljon he sinua rakastavat. Uskalla siis olla ihan oma itsesi, kokonaisuutena ja täydellisenä. 

Mukavaa torstaita sinulle rakas lukija!

Puspus,
Sane 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti