8.11.2016

Talvi on ihana

IMG_2713.JPG

IMG_2720.JPG

Mä diggaan ihan sairaan paljon talvesta ja lumesta. Toki esimerkiksi tänä aamuna, kun taivalsin tuulessa ja tuiskussa läpi Riihimäen työpaikalleni nilkat jäässä kun nilkkureiden varsi ei aivan riittänyt estämään lumen pääsyä sukkien ja housunlahkeiden väliin, olin hetkellisesti eri mieltä. Samoin kuin aina silloin, kun pitää raaputtaa tuulilasia ja kaivaa autoa paljain käsin esiin lumihangesta.
Pidän aikalailla yhtä paljon jokaisesta vuodenajasta ja olen aina päätä pahkaa kuuluttamassa aina vuodenajan alussa että tää on mun lemppari. Nyt yritän olla viisaampi ja myöntää, että aika tasoihin ne menee. Jokaisessa on omat kivat piirteensä joiden vuoksi niistä pidän.
Talven ehdottomasti paras juttu on se, että silloin ihminen saa olla leikkisä lapsi, aikuisenakin. Kunhan lunta ja pakkasta riittää, pääsee kirkuen laskemaan pulkalla, pyörimään kömpelöitä piruetteja luistimilla ja kitisemään kuin pahainen kakara hiihtoladulla. Kaikki edellämainitut ovat myös mainota treeniä, joten jee. Talvella on ihan ookoo kutsua kaveri kylään möyrimään pihalle lumihankeen ja sitten sisälle glögille. Joka talvi on pakko rakentaa lumiukko, oli se sitten kuinka pieni ja kämäinen tahansa. Lumi- ja jäälyhdyt ovat myös must. 
Pidän talvesta paljon siksikin, että on hyvä syy löhöillä sisällä viltin välissä ja juoda teetä teeveetä töllöttäen. Ihan paras tunne on ensin jäätyä pystyyn pakkasessa ja palata sitten sisään. Se tunne kun varpaat alkaa kipristellä sulaessaan ja posket punoittaa, on niin ihanaa. Eilenkin vain makoilin kämpässäni sohvalla ja katselin hiljaisuudessa kun lumihiutaleet leijailivat ja pyörivät katuvalon ympärillä (ja söin suklaakonvehteja, tietysti). 
Talvea leimaa paljon myös joulunodotus ja se, että sitä pääsee suunnittelemaan. Olen jo ostanut ensimmäisen joululahjan. Ihan pieni juttu, ei syytä ryhtyä paniikkiin. Kuuntelen myös autossani jo joululauluja ja olen leiponut ekat tortutkin. Ja tokat, itseasiassa myös kolmannet. Mulle joulu on rauhoittumisen aikaa ja tänä vuonna varsinkin lepo tulee tarpeeseen. Unelmoin jo nyt meidän mökin hiljaisesta rauhasta, lumesta, takkatulesta ja ruokapöydästä.
Toivon kovasti lumisateen jatkuvan, niin ehkä jo loppuviikosta pääsee pulkkailemaan!!
Mikä on sun suosikki juttu talvessa?
Meinaatko tehdä lumiukon vai oletko jo kenties tehnyt?

Ihanaa alkuviikkoa!
Puspus,
Sane

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti