10.11.2016

Onnellisuuden ammattilainen

IMG_2717.JPG

IMG_2719.JPG

Yksi ihmisen tärkeimmistä tietotaidoista on se, että osaa tehdä itsensä onnelliseksi. Tämä taito harjaantuu heti ensihenkäisystämme alkaen. Jo parin ensimmäisen päivämme aikana opimme, että ruoka tekee meidät onnelliseksi ja nälkä ei. Päivä päivältä tuo kyky on kehittynyt ja sitä luulisi että tähän päivään mennessä olisimme itsemme onnellistamisen ammattilaisia. Ammattilaiseksi tulo ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista.
Perusteet on helppo hallita. Minä tiedän tulevani onnelliseksi hyvästä ruuasta, hyvästä elokuvasta, uusiin ihmisiin tutustumisesta, toisen auttamisesta, jonkin tavoitteen saavuttamisesta, uusien asioiden oppimisesta, kauneudesta, musiikista, suklaasta, Disney-leffoista, leipomisesta, maitohapoilla olemisesta, matkustelusta, leikkimisestä, suutelusta, juhlista, tulevaisuuden suunnittelusta, rakastumisesta, saippuakuplista ja ystävien kanssa puhelimessa puhumisesta. Ainakin useimmiten.
Sitten on niitä päiviä kun mikään ei auta. Vaikka pistettäisi nuo kaikki putkeen ja koottaisi siitä uskomattoman ihana päivä, tuntuisi silti siltä että tahtoisi vain kääriytyä peittoon, nukahtaa ja herätä päivänä jolloin niiden arvostaminen olisi mahdollista. Näitä päiviä mulla on tuntunut olevan viime aikoina todella paljon. Päiviä kun joku selittämätön vetää mielen maihin, eikä yhtään mikään auta siihen. Silloin ei viihdy itsessään, eikä ole varmasti hyvää seuraa kenellekään muulle. Pahimmassa tapauksessa sitä tartuttaa tuota fiilistä ympärilleen ja se lähtee leviämäään lumivyöryn lailla. Näinä päivinä se ammattilaisuus tulisi todella tarpeeseen.
Tähänkin kai olisi hyvä ratkaisu se, että kirjoittaisi johonkin ylös (vaikka puhelimen muistiinpanoihin) niitä juttuja joille on pakko revetä joka ikinen kerta. Kuten vaikka tarina siitä kun ystäväni oli mennyt kaverinsa luo ja pieraissut vessassa niin, että kaakelit olivat kalisseet seinissä ja kaveri oli huutanut hänelle olohuoneesta kysyen nauraen "MIKÄ SE OLI?". Tai jotain muuta mikä nyt sattuu olemaan hillittömän hauskaa ja siihen perään lista muita pikkujuttuja joilla sitä hyvänmielen nuppua voisi houkutella avaamaan.
Mutta sehän olisi liian vaivalloista. Siksi jaan teille seuraavan linkin:
https://www.youtube.com/watch?v=c9GU4P-1AWI

Hauskaa loppuviikkoa!

Puspus (meinasin kirjoittaa pis pis :D )
Sane

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti