5.11.2016

Sano että rakastat

Liian harvoin tulee sanottua tärkeille ihmisille, että rakastan heitä. Aivan liian vähän olen kertonut ystävilleni kuinka paljon he minulle merkitsevät. Olen ollut todella onnekas, että olen saanut tutustua heihin ja että he ovat tykästyneet minuun niin paljon että ovat halunneet pitää minut elämässään. Jokainen ystäväni on minulle korvaamaton ja elämäni olisi aivan toisenlainen ilman heitä. Ystäväni ja rakkaani ovat tehneet minusta sen mikä olen. Minä olen osittain heidän luomuksensa.
Rakkaus on Suomessa asia ja sana, jota ei turhaan kuuluteta ympäriinsä. Monissa muissa maissa on aivan normaalia sanoa, että toinen on rakas. Esimerkiksi Briteissä oli täysin normaalia lopettaa puhelu sanoen "Ok bye. Love you". Toki siellä se sana on kärsinyt inflaatiosta suuren kulutuksen vuoksi ja se sanotaan usein kevyinkin perustein. Inflaation riski on kuitenkin pienempi riski kuin se, että elämästäsi katoaisi ihminen niin, ettei hän koskaan saanut tietää kuinka rakas oli. 
Olen päivittäin tekemisissä useiden ystävieni kanssa, he kyllä tietävät että välitän heistä ja minä tiedän heidän välittävän minusta. Mutta tietävätkö he miksi minä rakastan heitä? He voivat vain arvailla. En ole koskaan istunut ystäväni kanssa vieretysten sohvalle ja sanonut "kuule, tämän takia minä sinua rakastan". Hyvä itseluottamus on jokaiselle tärkeä, mutta se ei kuitenkaan tarkoita etteikö jokainen kaipaisi osakseen jonkun hyväksyntää ja rakkautta. 
Minä olen aina pitänyt jonkinlaisena ystävyyden arvomittarina sitä, että toiselle uskaltaa sanoa suoraan jos joku pännii. Se osoittaa minusta luottamusta siihen että toinen uskoo suhteen olevan niin vakaa että moitteesta selvitään. Rakkauden tunnustus on myös oiva mittari ystävyydelle; se että pystyy avoin sydämin suoraan sanomaan toiselle että hän on rakas, osoittaa suurta rohkeutta ja luottamusta.
Tänään lauantaina on Pyhäinpäivä, jolloin meidän tulisi muistaa kynttilöin meille rakkaita ihmisiä jotka elävät enää muistoissamme. Se on hieno perinne ja aion sitä itsekin noudattaa. Halusin kuitenkin tänä päivänä muistuttaa, että muistat avoimesti välittää ennen kuin joudut sytyttelemään kynttilää.

Rauhallista viikonloppua sinulle rakas lukija!
Puspus,
Sane

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti