20.1.2017

Kemian kysymyksiä

IMG_3265.JPG

IMG_3277.JPG

IMG_3270.JPG

Jokaisen ihmisen seurassa sitä käyttäytyy eri tavalla. Jokaisen ihmisen kanssa se läsnäolo on erilaista. Jonkun kanssa tuntuu heti siltä että voi olla täysin oma itsensä, jonkun kanssa jännittää kauheasti, jonkun kanssa luistaa juttu ja toisen kanssa on tuppisuu. Yhden kanssa yhdistää jalkapallo ja toisen kanssa tulee puhuttua autoista. Jotakuta on luonnollista pyytää kotiinsa kahville ja toisen kanssa on aina tavattava kuppilassa. Jonkun ihmisen kanssa tuntuu siltä kuin ajatuksetkin voisi lukea ja toisen kanssa raastavinta on juuri se ettei sinne pään sisään pääse.
Jokaisen ihmisen kanssa itse on myös erilainen. Jokaisen mukaan personoi itsensä. Toisen kanssa sitä puhuu mieluiten ja toista voisi kuunnella vaikka päiväkausia. Toisen kanssa lähtee lenkille ja toisen kanssa leffaan. Yhden kanssa puhuu syvällisiä ja toisen kanssa rakastelee. Aina yrittää tuoda esille ne piirteet joiden luulee viehättävän toista, aina yrittää piilottaa ne puolet joita häpeää. Entä jos toiseen juuri toimisikin ne puolet mitä itse ei osaa arvostaa? Mistä voi tietää mikä vetoaa? 
Yksi tämän elämän suurimmista mysteereistä on ihmisten väliset kemiat. Se miten joku juttu toimii toisen kanssa ja toisen kanssa sitä ei voi edes ajatella. Mistä sydän tietää kenestä se tykkää ja kenestä ei? Miksi on niin että joku on ihan paras ystävä ja ihana, mutta romantiikkaa ei löydy? Miksi sydän toisinaan alkaa pamppailemaan sellaisen tyypin vuoksi josta ei olisi ikinä voinut kuvitella kiinnostuvansakaan? Miksei sydän ymmärrä sitä että toinen on saavuttamaton?
Ja mistä ne sielunkumppanit tulee? Tiedätkö; ne sellaiset tyypit joiden kanssa ensihetkestä alkaen tuntuu siltä, että ollaan aina oltu ystäviä. Ne ihmiset joiden seurassa ja lähellä olo tuntuu siltä kuin olisi yksi. Se fiilis että toinen osaisi jotenkin lukea ajatukset ja tietää tismalleen mitä tahdot. Mistä ne ihmiset tulevat ja mikä tekee sen eron niiden ja kaikkien muiden välille? Miksei se tunne ole saavutettavissa kenen tahansa kanssa? Mistä se tunne tulee?
Miten toisten välillä se kemia on ja toisten kanssa sitä ei ole lainkaan? 
En ymmärrä. Eikä varmaan kukaan muukaan. Vastauksia saa kertoa.

Puspus,
Sane

KUVAT: VV @ Riihimäen vankila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti