10.1.2017

Uusia alkuja

IMG_3211.JPG

Uuden vuoden aatto on ollut mulle aina tärkeä juhla, yksi vuoden tärkeimmistä. Muhun, ikuiseen mokailijaan, on jo pitkään vedonnut uuden vuoden tuoma tilaisuus aloittaa puhtaalta pöydältä. Kun vuosiluku pyörähtää seuraavaan, on tilaisuus olla parempi ihminen, toteuttaa unelmiaan ja tarttua uusiin tilaisuuksiin. Ihmiset glitter-meikeissään ja korkokengissään skoolaavat tulevalle vuodelle, kaikki yhdessä toivoen sen olevan ihmeellisesti ihanempi kuin edellinen.
Uuden vuoden alku ja uuden elämän alku on kuitenkin harhaa. Miksi perustamme uuden alun tilaisuuden sille, että vaihdamme kalenterimme isommalle luvulle? Uuden alun tilaisuus on olemassa jokainen hetki. Milloin tahansa voi tehdä päätöksen olla onnellisempi. Sen ei pitäisi olla kiinni kalenterista tai kellosta. Olisi näet todella lamauttavaa ajatella, että jos onnistuu sössimään asiansa jo vuoden ensimmäisinä minuutteina, joutuu odottamaan kokonaisen vuoden aloittaakseen alusta puhtaalta pöydältä.
Toinen sudenkuoppa on uuden alun toivo. Vaikka Pinocciota onnisti ja hän toivottuaan tähdeltä sai visiitille kauniin haltiattaren toteuttamaan toiveensa, ei  se meinaa sitä että se toimisi kaikille muille kadun tallaajille. Ehei, suurimman osan meistä pitää tehdä kaikki työ itse. Kyllä minäkin silloin tällöin toivon tähdiltä, että voisin maagisesti laihtua 5 kiloa. Se ei kuitenkaan toimi. Jos tahdon laihtua, on jätettävä syömättä ne sangolliset suklaata ja lähdettävä sen sijaan lenkille.
Uuden vuoden taika toimii vain, jos itse teemme asioita uuden alun eteen. Moni onkin napannut tänäkin vuonna kiinni siitä tilaisuudesta ja jälleen facebook, kauppojen lehtihyllyt ja blogit ovat täynnä laihdutusvinkkejä. Se on todella hienoa. Se todistaa, ettei uuden vuoden uusi alku ole täyttä puppua, vaan ihmiset oikeasti käyvät toiveista tekoihin. Toivottavaa on, että se uuden into kestää ja saadaan aikaan pysyviä muutoksia. Jos kuitenkaan ei, voidaan muistaa se ettei uutta alkua tarvitse odottaa uuteen vuoteen.

Puspus,
Sane

KUVAT: VV

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti