28.2.2017

Sattumaa ei ole

IMG_3466.JPG

IMG_3468.JPG

En ole kovinkaan uskovainen, mutta yksi asia johon ehdottomasti olen oppinut 25 (melkein) ikävuoteni aikana luottamaan, on se että kaikella on jokin tarkoitus. Vaikka välillä työttömänä kotona maatessaan pohtii, että mikä pointti tässä hommassa ja koko elämässä oikein on, jälkeenpäin hyvien hetkien tullen hiffaa että silläkin heikommalla hetkellä oli tarkoituksensa.

Saman voi ilmaista sanoen, että sattumaa ei ole. Voit luulla tapaavasi jonkun ihmisen aivan sattumalta, mutta useiden vuosien jälkeen saatat ymmärtää että silläkin on ollut elämääsi todella merkittävä vaikutus, eli tarkoitus. Minun elämässäni on paljon tapahtunut vähän kuin sattumalta ja ne sattumat on tuoneet muhun tähän päivään mitä elän. Kaikella on ollut tarkoitus.

Se on lohduttava ajatus silloin kun jokin asia ei suju niin kuin elokuvissa ja elämä tuntuu vaikealta. Tämän vaikean ajan on määrä valmistaa mut hyvää päivää varten, jotta osaan nauttia siitä silloin täysillä. Toisinaan asioiden on tarkoitus tapahtua myöhemmin tai mennä toisella tapaa kuin itse oli haaveillut. 

Haaveilen jo siitä että mummona pääsen istumaan kiikkustuolissa ja käymään lävitse elämääni jossitellen "Jos en olisi tavannut häntä silloin, en olisi ollut siellä tuolloin". Jo nyt se on todella silmiä avaavaa käydä läpi omaa polkuaan ja ihmisiä, vastoinkäymisiä, voittoja ja sattumia siinä. 

Olisi oikeastaan varmasti jokaiselle hyvä pohtia näitä juttuja, jotta osaisi olla kiitollinen omasta matkasta ja ihmisistä siinä mukana. Liian usein unohdamme, että kaikki ihmiset joiden kanssa olemme tekemisissä vaikuttavat jotenkin elämäämme ja jokaisella kohtaamisella on tarkoitus. Toiset ovat isommassa roolissa ja toiset pienemmässä. Mutta yhtäkaikki he ovat ihmisiä sinun elämässäsi, tekemässä sinun elämääsi.
Tämä teksti on uusinta vuoden takaa ja edelleen ajankohtainen. Jälleen kiitän teitä kaikkia rakkaita siitä että olette osa elämääni.
Puspus,
Sane

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti