2.3.2017

Horoskoopista

Jokin päivä tässä kuulin radiosta tutkimuksesta, jossa oli selvitetty ihmisten etunimen määrittävän heidän ulkonäköään. Esimerkiksi karikatyyrisesti Linda-nimisten odotetaan olevan blondeja, laihoja ja naisellisia, joten tutkimuksen hypoteesin mukaan se on se lookki jota Lindat tietämättään tavoittelevat. Tämä on mielenkiintoinen tutkimus ja varmaan osin pitää paikkaansakin, sillä onhan noita ennakkokäsityksiä paljon muotoutunut nimien ympärille. Mieti vaikka Riittaa, Ismoa, Jormaa tai Essiä. Valitettavasti en tunne paljoa muita Saanoja, joten en osaa kertoa omakohtaisia kokemuksia.
Tämän tutkimuksen innoittamana olen alkanut miettiä voisiko tämänkaltainen ajattelu olla myös horoskooppien luonneanalyysien osuvuuden takana. Pienestä pitäen horoskoopit ovat joillekin hauskaa ajanvietettä ja luonnehoroskooppeja luetaan viihteeksi. Samaan tapaan kuin etunimessä kuulumme johonkin ryhmään, jolle on määritelty valmiiksi tietynlaisia odotuksia ja oletuksia. Eikö se samaan tapaan voisi ohjata meitä olemaan sellaisia kuin kuvauksessa sanotaan?
Horoskoopit on aina olleet mulle mysteeri. Olen pitänyt niitä aina hyvin viihdyttävinä, mutta suhtaudun niihin hyvin skeptisesti toisin kuin jotkut ystäväni. Skeptisyydestäni huolimatta en voi kiistää, etteikö Kala-horoskooppiin liitetty kuvaus kuvaisi minua pelottavankin hyvin:
Kalat on tyyppinä äärimmäisen vastaanottavainen, intuitiivinen, ja herkkö. Kalat on ihmisenä pehmeä ja taipuvainen. Sisäinen elävyys ja rikas mielikuvitus tekevät hänestä mielenkiintoisen tuttavuuden. Kalojen ongelmana on elämän realisointi. Epäkäytännöllisyys, hajanaisuus ja päättämättömyys saavat lähimmäisetkin joskus hermoromahduksen partaalle. Auttamisvimmassaan hän saattaa mennä huomaamattaan liian pitkälle. Kalat on itsepetoksen mestari, joka voi hukkua omaan ääriviivattomuuteen ja sekavuuteensa.
Olisiko siis mahdollista, että tätä kuvausta koko ikäni lukeneena olen tiedostamattani yrittänyt kasvaa horoskooppini asettamaan muottiin? Jos olisin lukenut vaikkapa Neitsyt-merkin kuvausta, olisinko aivan erilainen ihminen? Onko mieleni voinut ajatella että syntymäaikani vuoksi, minun kuuluu muistuttaa Kalat-horoskooppimerkkiä? Ehkä tämän ajatuksen perään voitaisiin lähettää myös tutkijalauma. Niillähän tuntuu olevan kiinnostusta tutkia mitä oudoimpia oletuksia.
Toivottavasti teille tulee mukava viikonloppu!
Puspus,
Sane

Horoskooppikatkelma lainattu osoitteesta www.astro.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti