16.3.2017

Kuka suunnittelee elämäsi?

IMG_3459_1..jpg

IMG_3514_1.jpg

IMG_3460_1..jpg

Kovin usein arkeen hukkuessa unohtaa sen, että meidän elämämme tulisi olla räätälöityä. Meidän oman elämämme tulisi sopia meille, kuin oikealla vaatturilla tehty takki. Meidän takkimme olkapäiden tulisi osua juuri kohdalleen, hihojen pitäisi olla juuri oikean mittaiset ja sen leikkauksen pitäisi korostaa vyötäröämme kauniisti.  Meidän elämämme pitäisi olla se meidän oma vaate, jonka tulisi sopia meille täydellisesti ja olla juuri sellainen kuin olemme aina haaveilleet.
Kaunis ja edustava vaate syntyy oikeista valinnoista ja huolellisesta suunnittelusta. Suunnittelussa pidetään jatkuvasti mielessä asiakas ja asiakkaan toiveet. Kangas valitaan sen mukaan mikä asiakkaasta tuntuu mukavalta päällä ja kankaan kuosi sekä väri valitaan miellyttämään asiakkaan silmää. Kaavoituksessa huolehditaan että takki tulee istumaan asiakkaan vartalon jokaiseen kurviin. Ompeluvaiheessa järjestetään sovitukset tarpeeksi usein, jotta voidaan varmistaa linjojen ja tehtyjen valintojen toimivuus, sekä tehdään mahdollisesti tarvittavat korjaukset.
Elämää pitäisi toteuttaa samalla tavalla. Pyrkiä tekemään siitä juuri itselle sopiva ja mukava käyttää. Valita ne perusjutut, jotka tekevät juuri sinusta onnellisen; ne suuret linjat eli se oikea kangas. Nämä valinnat syntyvät oikeastaan itsestään, jokin asia vain tuntuu itseltä. Toisille se on oma koti, perhe ja rakkaus, toiselle se on matkustelu, seikkailu ja elämykset, kolmannelle se on menestys, kulttuuri ja itsenäisyys. Kankaan löytymisen jälkeen siihen valitaan kuosi ja siinä on jo enemmän valinnan varaa, ne on ne hieman pienemmät jutut kuten missä asut, mitä teet työksesi ja millaisia ihmisiä elämääsi kuuluu. Nämä ovat jo valintoja, eivätkä tule niin selkärangasta. Ne vaativat jo päättämistä ja tässä on riski valita vikaan. 
Virhevalinnat syntyvät pitkälti ulkoisista paineista. Joku tulee kertomaan sinulle miltä sun takkisi pitäisi näyttää. "Toi on niin sun tyyliä, ota tollanen" hän sanoo ja alat pohtia oletko tehnyt sittenkään oikeita valintoja. Toisinaan sinulle ei jätetä vaihtoehtoja. Kangaskaupasta on loppu juuri ne napit, jotka halusit takkiisi. Joudut muuttamaan suunnitelmaan ja tyytymään kompromissivaihtoehtoon, ellet ole kärsivällinen ja jää odottamaan josko kauppias saisi tilattua juuri niitä haluamiasi nappeja. Ja aivan huomaamattamme takkimme ulkonäköön vaikuttaa myös vallalla oleva muoti, eli se millaisia takkeja kaikki muut käyttävät. Huomaamattasi mietit onko takkisi typerän näköinen tai erottuuko se liikaa joukosta ja päädyt muuttamaan suunnitelmiasi sopimaan muun maailman menoon.
Ehkä jossain kohtaa prosessia huomaat, että ulkoiset paineet ovat lisänneet sun takkiisi olkatoppaukset tai järkyttävän kirkaat napit, jotka eivät lainkaan sovi sinun tyyliin. Alat tulla valinnoissasi katumapäälle ja toivot voivasi muuttaa asioita. Ehkä olet itse muuttunut eikä suunnittelemasi takki enää istukaan joka kurviin. Onneksi taitavat vaatturit osaavat muokata vanhastakin vaatteesta aina jotain uutta. Kangasta onneksi maailmassa riittää ja jos tyylikatastrofi iskee, voi aina aloittaa alusta.
Se mitä yritän sanoa on se, että sinun takkisi pitäisi olla täynnä sinun omia valintojasi. Niin että kun joku kysyy "Vau! Kuka sun takkisi on suunnitellut?", voisit ylpeänä sanoa "Minä itse". Älä anna muiden ja maailman painostaa sinua tekemään valintoja, jotka eivät sovi sinun tyyliisi. Ja muista, ettei koskaan ole liian myöhäistä ottaa ratkojaa esiin ja avata hieman saumoja tehdäksesi jotain joka sopii sinulle paremmin.

Ihanaa loppuviikkoa!
Pus,
Sane

KUVAT: VV

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti