7.3.2017

Pettymyksistä eteenpäin

IMG_3662.JPG

IMG_3669..jpg

Joskus aiemmin muistan ihailleeni ja kadehtineeni niitä tosielämän Hannu Hanhia, joilla kaikki osuu aina nappiin ja jotka jotenkin selvisivät aina kaikesta ilman kommelluksia. Ihailemani ihmiset olivat niitä jotka eivät pudonneet väliin; he löysivät uuden seurustelusuhteen heti edellisen päätyttyä, saivat työpaikan toisensa perään ja aina noususuhdanteisesti. Silloin ajattelin että "vitsit, noiden tyyppien elämä on siistiä". Nykyään ajattelen hieman eri tavoin.
Toisinaan elämä potkii ihmistä. Niin sen kuuluu vain mennä. Jokin asia ei suju kuten suunniteltu ja eteen tulee epämielyttäviäkin yllätyksiä. Pettymys iskee ihon alle ja satuttaa. Ikävät yllätykset tuntuvat usein ylitsepääsemmättömiltä ja lamaannuttavilta. Olennaista vastoinkäymisissä on se, miten niistä jatkaa elämäänsä eteenpäin. Vaatii suurta rohkeutta nousta pohjalta ja palata takaisin peliin. Elämässä on riskinsä ja vain naiivit ihmiset uskovat siihen että kukaan meistä voisi seilata koko elämänsä kokematta yhtään haveria. 
Rohkeinta elämässä on hyväksyä se hetkellinen tappio. Niitä tulee jokaiselle joskus. Siitä eteenpäin meillä on kaksi vaihtoehtoa selvitäksemme: jatkaa tai piiloutua. Jatkamiseen sisältyy se, että tiedostamme ja hyväksymme sen riskin että meihin tulee sattumaan uudelleen. Piiloutuminen ja menneessä roikkuminen voi tuntua turvallisemmalta ratkaisulta. Samuli Putro kuvaa tätä täydellisesti uuden singlensä Matkamuistot sanoituksissa "elämä on sarja, yllätysten sarja. Ne, jotka sitä pelkää jää hyllylle ja pölyyntyy niin kuin matkamuistot". 
En onneksi elämässäni ole kohdannut kovinkaan suuria vastoinkäymisiä, mutta se miten paljon ne pienemmätkin ovat sattuneet saa minut vain entistä enemmän arvostamaan niitä tosi elämän Aku Ankkoja joilla elämä on vastoinkäymisten sarja. Se miten sitkeä ja vahva ihmisen on oltava jatkaakseen eteenpäin todellisten tragedioiden jälkeen, on jotain ihan käsittämätöntä. Ne ihmiset ovat todella ihailemisen arvoisia.
Elämää täytyy elää rohkeasti, sillä kotona pelossa pölyyntyminen ei ole yhdenkään ihmiselämän arvoinen valinta. Oletettavasti meillä kaikilla on elämiä vain yksi ja ainoa, joten olemme sille ja itsellemme velkaa sen että uskallamme elää sen täysillä, saaden välillä hieman kolhuja. Joskus vastoinkäyminen tuntuu siltä ettei enää voi jatkaa, mutta elämä ei pääty siihen.
Elämä jatkuu.

(ja psst; mainitsemani Matkamuistot-single on niin mahtava että kantsii käydä kuuntelemassa Spotifysta)

Puspus,
Sane

KUVAT: VV, Kotiterde 6.3.2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti