13.6.2017

Rakkaus on ihme

IMG_4608.JPG

IMG_4611.JPG

Suomessa on noin viisimiljoonaa asukasta. Päivässä on 1440 minuuttia, eli vuodessa niitä on noin 565 600 ja siitä voit sitten päätellä että kuinka monta minuuttia on suurin piirtein ihmiselämässä. Lisätään yhtälöön vielä se, että maailmassa on rajallinen, mutta jokseenkin suuri määrä paikkoja sijaita. Kun mietit näitä kaikkia; mikä on mielestäsi todennäköisyys sille että kaksi ihmistä kohtaa toisensa?
Olen viime aikoina miettinyt parisuhteita ja sitä, kuinka monen asian on loksahdettava kohdalleen jotta sellainen syntyy. Onhan se nyt jumalauta aikamoinen ihme.
Kun jo pelkästään omia vanhempiani mietin, on todettava että on aikamoinen sattuma että he ovat tavanneet. Isäni on syntynyt Oulun suunnilla ja muutellut ympäri Suomea koko ikänsä. Äitini taas on kotoisin Tampereelta, opiskellut Pieksämäellä ja sitten Kiikassa. Aika monen palasen on pitänyt loksahtaa kohdilleen, että he päätyivät Vammalan seurahuoneelle kolmekymppisinä istumaan iltaa kavereineen samana iltana. He ovat mainio esimerkki siitä miten käsittämätöntä on se, että kaksi noinkin kaukaa kulkenutta polkua kohtaa.
Ja kahden ihmisen tapaaminen on vasta se alku. Sittenkin on vielä niin monta muuttujaa. Jatkuvastihan sitä tulee tavanneeksi uusia ihmisiä, mutta on harvinaisempaa löytää niitä jotka ovat todella kiinnostavia ja yhä harvinaisempaa on löytää sellainen, jonka mielestä on kiinnostava. Pitäisi olla kiinnostunut samaan aikaan ja suurin piirtein samalla tavalla. Huh. Ja sitten vielä sekin, että tähtimerkkien olisi sillä tavalla osuttava kohdilleen, ettei kummankaan elämäntilanteessa olisi mitään sellaista joka estäisi tunnetta viemästä mukanaan.
Ja siitä se työ alkaa. Niin siisti homma kuin parihude onkin, tulee siinä aika-ajoin ja joskus useinkin riitatilanteita. Kun ollaan oltu yhdessä useita vuosia, joskus unohtuu sekin miten mahtava munkki on käynyt kun sen toisen ihmisen on joskus elämäänsä löytänyt. Näin ulkopuolisena tahtoisin muistuttaa siitä, että sitä ihmettä on muistettava arvostaa, sillä toisen ihmeen löytymisestä ei ole takuuta.
Ihmeitä elämääsi!
Pus,
Sane

(ps. jotta kuvat jotenkin liittyisivät aiheeseen, todettakoon että onneksi unelmieni miehen ja minun polkumme eivät kohdenneet Aurajoessa. Vielä etsitään.)

KUVAT: S-J Lespi, Turku 11.7.2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti