18.7.2017

Ei sovi mulle

IMG_5088.JPG

IMG_5089.JPG

Yksi mun pahimmista peloistani on menettää kaikki ystäväni. Olen ollut joskus todella yksinäinen ja tiedän miltä tuntuu kun ei tule hyväksytyksi sellaisena kuin on. Pelkään että jonain päivänä kaikki muut ihmiset kyllästyvät minuun. Pelkään että en tunne oikeasti itseäni ja jonain päivänä tajuan että itseluottamukseni on pelkkä kuori ja että oikeasti en ole läheskään niin ihmeellinen, kuin luulen olevani.
Mun pelkoni siitä, etten ole hyväksytty johtaa siihen että annan paljon painoarvoa sille mitä muut minusta ajattelevat. Mietin usein muiden mielipiteitä minusta ja annan niiden useinkin vaikuttaa päätöksiini. Liiankin usein. Hävettää ihan myöntää, mutta olen muutamaan kertaan jättänyt tarttumatta houkuttavaan tilaisuuteen vain sen takia, että joku muu on sanonut ettei se ole mulle sopivaa. Useammin kuin kerran olen jättänyt tekemättä jotain mitä olen halunnut tehdä vain siksi että joku muu oli sitä mieltä ettei mun pitäisi. 
Tämä pelko on ollut mulle lasikatto. Se on estänyt mua tekemästä monia asioita. Jonkin aikaa sitten jotkin tapahtumat elämässäni ovat aiheuttaneet sen, että tuo lasikatto on rikkoutunut ja mun on ollut pakko hyväksyä se riski etten ole muille mieliksi. Sittemmin olen tajunnut että se että olen antanut pelkoni rajoittaa mua niinkin paljon, on ollut todella huono juttu. Jos pelkään tehdä minusta oikeita ratkaisuja vain siksi että ihmiset pitäisivät minusta, voivatko ihmiset oikeasti pitää minusta? Eivät, koska en ole minä jos en uskalla olla toimia kuten minä haluan.
Onhan ihan tervettä välittää muista ihmisistä ja ottaa heidän mielipiteensä huomioon. Toisten huomioonottaminen on perusedellytys millekään ihmissuhteelle, mutta rajansa kaikella. Loppujen lopuksi kuitenkin oma napa on se, joka takuuvarmasti pysyy seurana koko iän. Ystävät tarjoavat usein hyviä näkökulmia asioihin ja toisinaan kullanarvoisia neuvoja, mutta tästä lähin yritän noudattaa enemmän sitä mitä minä elämältä haluan kuin sitä mikä olisi mulle sopivaa. 
Se tavoitehan oli jo aiemmin osana mun uuden vuoden lupauksia "Olla rehellisempi itselleni ja muille omista tunteistani ja ajatuksistani". Vielä minulla on puoli vuotta aikaa parantaa ennen uusia lupauksia.

Hyvää alkanutta viikkoa sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti