27.7.2017

Parasta jälkeen

image_6483441 (1).JPG

image_6483441.JPG

Usein tulee katsottua itsestään otettuja kuvia kauhean negatiivisesti. "Hirveät vatsamakkarat", "hyi että miten paksut käsivarret" tai "kylläpä tolla ilmeellä tulee kamala kaksoisleuka". Ne viat pomppaavat silmiin aivan liian helposti. Varsinkin nykyään kun tulee otettua paljon omakuvia juurikin tätä blogia varten, niin todella usein joukko ihan hyviä kuvia jää julkaisematta juuri siksi että niissä on joku tämmöinen vika.
Kun niitä kuvia sitten tulee katsottua jonkin ajan päästä, huomaa ettei niissä mitään vikaa ollutkaan. Yhtäkkiä et muistanutkaan näyttäneesi niissä niin kivalta ja kaikki allit, vatsamakkarat ja muut hirvitykset ovat tipotiessään. Mikä taika siinä on?
Nämäkin kaksi kuvaa ovat hyvä esimerkki siitä miten vuoden aikana mielipide omista kuvista muuttuu. Viime kesänä nämä jäivät julkaisematta, sillä käsivarteni olivat mielestäni liian paksut, hiukset liian lättänät ja ilmeet molemmissa kuvissa olivat mukamas typerät. Vuoden päivien kuluttua en enää kiinnitä huomiota niihin. Muistan vain miten ihanan lämmin kesäpäivä oli, miten joimme kahvia äidin ja Viivin kanssa mökin rannassa. Virheiden sijasta kiinnitän huomiota kuvien mahtavaan väriin ja siihen että Viivi on onnistunut kyllä nappaamaan kuviin todella aidot ilmeet.
Kun niitä omia kuvia ja itseään kohtaan osaisi olla armollinen heti eikä vasta vuoden päästä. Miksi niistä omista "virheistä" ei pääse aiemmin yli ja ympäri? Olisihan se kiva olla tyytyväinen omiin kuviinsa reaaliajassa ja olla sinut sen kanssa miltä näyttää, sen sijaan että joutuu odottamaan niiden kuvien "parasta jälkeen"-päivää jolloin aika on kullannut ne "virheet". Olisihan se. Ehkä sitä ihminen jonain päivänä viisastuu..
Onhan tällainen ilmiö tuttu teille muillekin?

KUVAT: VV heinäkuu 2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti