13.7.2017

Tuumauspaikka

IMG_5035.JPG

IMG_5048.JPG

IMG_5036.JPG

Mulla on pienestä asti ollut jokin semmoinen spotti, johon olen hakeutunut aina silloin kun päässä on pyörinyt liian paljon ajatuksia. Spotti on vaihdellut vuosien myötä ja niitä on ollut useita samaan aikaan, siksi että voi valita valikoimasta kulloisiinkin ajatuksiin sopivan mestan. Milloin se on ollut tikkaat kotitalon päädyssä, milloin naapuritalon katto, läheisen joen ylimenevä silta, mäkihyppytorni, kaukaisempi uimaranta ja usein se on ollut leikkipuisto. Omalle tuumauspaikalle ominaista on se, että se on aika yksityinen paikka. Sellainen ettei kukaan tule katkaisemaan ajatuksien virtaa, mutta jossa kuitenkin on jotain seurattavaa. Myös sellainen ettei tunnu typerältä vain seisoskella siellä joskus useitakin tunteja. Tuumauspaikassa on jotain maagista; jo sinne meneminen rauhoittaa, useimmiten ajatukset asettuvat järjestykseen ja jokin ajatus nousee voitolle.
Kun muutin Riihimäkeen, meni jonkun aikaa ennen kuin löysin sen oikean paikan täällä. Sitä kun ei vain voi päättää, että toi se paikka on. Se vain jotenkin muodostuu itsestään. Puolen vuoden harhailun jälkeen olen huomannut että aina kun ajatuksia on liikaa jalat lähtevät kuljettamaan sillalle, joka ylittää moottoritien. Siellä ohiajavia autoja katsellessa mieli rauhoittuu. On kai jotenkin lohduttavaa, että vaikka päässä kuinka asiat jylläisi ympyrää maailma ympärillä menee eteenpäin kuitenkin. Tuossa paikassa on myös yksi ihan mahtava bonus; se fiilis kun seisoo sillalla aivan alimenevän kaistan päällä, nojaa kaiteeseen, alitse ajaa pitkä rekka ja kun sen alitse menoa katsoo tuntuu kuin itse menisi mukana.
On huvittavaa ajatella että silloin ensimmäisillä kerroilla kun hakeuduin tuumauspaikkaani, murheeni ovat olleet ihan eri kokoluokkaa. Muistan murehtineeni talomme päädyn tikkailla sitä kun olin vahingossa hajottanut ruokalautasen ja äiti oli ollut siitä pahoillaan, enkä osannut kestää sitä häpeää ja harmia. Vaikka vuosien kuluessa tuumauspaikassa järjestettävät ongelmat ovatkin kasvaneet merkitystä, on se niiden käsittelytapa silti sama ja edelleen toimiva. Jollain tapaa se on myös todella siistiä. Onhan siinä selkeästi kyse jutusta joka on niin mun juttu, niin selkeä tapa jota en ole aiemmin kunnolla kait tajunnutkaan.
Onko sulla oma tuumauspaikka? 

KUVAT: VV @tuumauspaikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti