15.8.2017

Oma kehityskeskustelu

IMG_5330_1.jpg

IMG_5342_1.jpg

Kriiseillessäni pienesti taas siitä mitä keksin teille tänään kirjoittaa, osui silmiini kerrankin sopivasti Kriseldan tämän päiväinen kirjoitus Koska olet viimeksi pitänyt kehityskeskustelun itsesi kanssa? Blogissaan Kriselda suosittelee työpaikalta tuttuja kehityskeskusteluja käytäväksi ihan henk. koht elämässä ja ihan vain itsensä kanssa. Sillä viimeisen vuoden aikana olen paininut paljon itseni ja oman suunnitelmani kanssa, tämä tietysti vetosi minuun kovin paljon ja tuumin "Tuo pitääkin tehdä!". Näin siis ajattelin hoitaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja vastata teidän nähden Kriseldan kehittämään 16 kehityskeskustelukysymykseen :)
1. Viimeisen vuoden huippuhetket ja onnistumiset?
Itsestään selviä vastauksia tähän tietysti on uuden työpaikan saaminen ja asunnon löytyminen. Hieman hassumpia juttuja ovat olleet se kun tein aloitteen ihailemani miehen suhteen, se kun mainostoimistomme mies kehui ajatuksiani yrityksemme hakukoneoptimoinnin toteuttamisesta, kun tein elämäni ensimmäisen juustokakun ja se kun minua pyydettiin ystävieni lapsen kummitädiksi.
2. Minkä tärkeän opin sain viime vuonna?
Jos venytetään viime vuoden käsitettä pikkuriikkisen, niin voin vastata tähän sen kun opin että ainut varma tilaisuus tehdä jokin asia on nyt. Kaikki se minkä lykkää tulevaisuuteen on epävarmaa, joten jos jonkin asian todella tahtoo tapahtuvan pitää tarttua heti toimeen.
3. Miltä tuntuu tällä hetkellä?
Olen pitkään tuntenut olevani hukassa, mutta nyt minusta on alkanut tuntua enemmän odottavalta. Mulla on sellainen tunne että jotain mullistavaa on tapahtumassa. Pitäisi vain jotenkin keksiä mitä se on. Sen odottavan tunteen lisäksi olen hyvin tyytyväinen, sillä elämässäni on ihania ihmisiä jotka pitävät musta huolta ja jaksavat mun kitinää myös silloin kun en osaa tuntea kumpaakaan näistä edellämainituista tunteista.
4. Mitä elämässäni tapahtuu juuri nyt?
Juuri nyt elämäni on jaettavissa kolmeen kaverit, työ ja harrastukset. Kavereiden suhteen on käynnissä pidempiaikainen mullistus, kun näin "aikuisena" ja työssäkäyvänä ihmisenä se yhteydenpito on lähinnä kahvilla käyntiä ja soittelua. Kaipaan niitä barbieleikkejä ja yökyläilyjä, piilosen leikkimistä ja sellaista. Työn saralla tapahtumat on vähän vähäiset, tasaista puurtamista, mutta edelleen paljon uuden oppimista. Varsinkin markkinoinnin kanssa. Harrastuksissa taas olen löytänyt uudenlaisen innon sekä täällä blogissa, että pesiskentällä.
5. Mikä tekisi minut onnelliseksi juuri nyt?
Ensinnä mun tulisi saada ihmissuhteeni laitettua järjestykseen. Muutama ystävyyssuhteeni on tällä hetkellä huonossa jamassa ja se on painanut mieltäni jo jonkin aikaa. Samanlaista järjestystä kaipaisivat myös mun sydämenasiat (ilmaisu lainattu vaariltani). Silläkin saralla on tämän kesän aikana ollut aikamoista myllerrystä ja nyt olo on lähinnä hämmentynyt. Toiseksi koen että onnellisuuteeni vaikuttaa negatiivisesti rahatilanteeni, joten jos saisin opintovelkani kuitattua, olisin varmasti onnellisempi. Tai jos oikeasti haetaan ratkaisua JUURI NYT niin se, että joku tulisi, kaappaisi mut täältä toimistosta ja veisi Sherifiin lounaspurilaiselle. Anyone?
6. Mitä haluan lisää elämääni?
Rakkautta, matkoja (ikävöin Portugalia ja Tammisaarta), kirjoittamista, ompelua, yhteistä aikaa ystävien kanssa, selkeyttä.
7. Mistä olen kiitollinen? Pohdi ainakin 10 asiaa.
Ystävistäni ja perheestäni, jotka ovat tukenani ja jotka tuovat elämääni loputtomasti iloa. Työpaikasta, jossa viihdyn ja tunnen oloni tarpeelliseksi. Kodista, niistä kaikista. Siitä että olen terve ja että läheisenikin ovat. Olen kiitollinen siitä että saan asua Suomessa, täällä on niin moni asia paremmin kuin monessa muussa maassa. Päivittäin olen kiitollinen siitä että mulla on loppujen lopuksi kokonaisvaltaisesti asiat hyvin. Ja loppuun semmosia hassumpia asioita joista olen kiitollinen: se että veljeni alkoi joskus pelaamaan pesäpalloa, se että ihminen voi syödä näinkin paljon purilaisia olematta kuitenkaan ihan pyöreä pallo ja vielä numero kympiksi se että ihminen on niin yksinkertainen olento että se tulee järkyttävän onnelliseksi jo suklaapatukasta.
8. Mikä ärsyttää?
Minua ärsyttää se, että näin vanhanakaan en vielä tarkalleen tiedä mitä haluaisin. Minua ärsyttää se, ettei aikuisetkaan ihmiset osaa käyttäytyä viisaasti, läheskään aina, eikä todellakaan niin paljon kuin muksuna luuli. Minua ärsyttää että Kotipizza meni poistamaan Fantasia-pitsan täytteistä BBQ-kastikkeen ja sitten palauttamaan sen, mutta se ei ole yhtä hyvää kuin ennen. Minua ärsyttää itsessäni se, että haluan niin monia ristiriitaisia asioita enkä osaa päättää mitä niistä tahdon eniten, enkä osaa lopettaa sen asian vatvomista.
9. Mistä pidän itsessäni?
Suosikkipiirteeni on aina ollut avoimuus. Se että olen niin suora, rehellinen ja se että jaan paljon itsestäni, on varmasti syy siihen miksi minulla on paljon ystäviä ja miksi monet sanovat että minun seurassani on helppo olla ja minulle on helppo kertoa asioita. Pidän myös avoimuudestani siinä mielessä että olen aina avoin lähtemään ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin. 
10. Mitkä ovat vahvuuteni?
Sitkeys, sydämellisyys ja suoruus. Kirjoittaminen, keskustelu ja kunnianhimoisuus. Itsetunto, rehellisyys ja mielikuvitus.
11. Miten voisin pitää parempaa huolta itsestäni?
Noh tämähän on helppo. Varaisin hammaslääkärin, kävisin taas enemmän lenkillä, söisin pikkuisen vähemmän purilaisia ja kävisin juttelemassa jollekin päätohtorille.
12. Koska olen ylittänyt itseni ja omat odotukseni?
Pari viikkoa sitten pesäpallokentällä pelasin paremmin kuin aikoihin.
13.  Jos ei olisi ajasta tai rahasta kiinni, mitä tekisin ensimmäisenä?
Nousisin tästä tuolista, soittaisin kaikille lähimmille kavereilleni, sitten soittaisin Portugalin Estoriliin ja varaisin meille kokonaisen hotellin, lennättäisin Finnairilla ystäväni sinne ja me pidettäisi siellä mielettömät juhlat, joissa olisi paljon ruokaa. Kun kaikki muut olisivat väsyneet juhlinnasta ja menneet nukkumaan, kääriytyisin neuleeseen ja kävelisin merenrantaan. Istuisin sinne penkille ja vain katsoisin merta pari tuntia. Sitten joku tulisi etsimään mua, me käytäisi syvällinen keskustelu ja hän pakottaisi mut hotellille nukkumaan.
14. Mitä olen aina halunnut tehdä/saavuttaa?
Rakastaa ihmistä joka rakastaa minua. Kirjoittaa kirjan. Oman kodin. Elää vielä huomenna.
15. Mitkä ovat tulevan vuoden prioriteetit?
Panostaa edelleen henkiseen kasvuun ja jonkun oman tarkoituksen löytymiseen. Rakkaus. Auttaa ystäviä ja rakkaita saavuttamaan omat haaveensa.
16. Kun lähden täältä, mistä haluan, että minut muistetaan?
Tarinoista. Niistä joita elin ja niistä joita kerroin ja kirjoitin.

Toivottavasti tämä inspiroi teistä jokaista tekemään saman. Puolet vastauksistani ei päässyt tähän tekstikenttään, pakko tunnustaa se. Tästä oli mulle paljon apua.
Inspiroivaa torstaita!

KUVAT: VV

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti