19.10.2017

Missä on Riihimäki?Aina silloin tällöin tapaa niitä ihmisiä jotka kysyvät kysymyksiä kuten "onko Riihimäki Hyvinkään etelä- vai pohjoispuolella?" tai "Käytkö Kouvolasta usein matkalla Venäjällä, kun sehän on niin lähellä sitä rajaa?". Niitä ihmisiä tuijottaa hetken aikaa ja siinä samalla pohtii onko tuo tyyppi ihan tosissaan.

Meidän perheessä on pidetty hyvää huolta siitä ettemme ole Suomen kartan suhteen tynnyrissä kasvaneita. Kun olimme ihan muksuja, meillä oli tapana kesällä tehdä pitkiäkin matkoja asuntovaunun tai -auton kanssa. Vanhempieni perheet ja suvut ovat myös hyvin eri puolilta Suomea, joten sukulaisia on löytynyt Kittilästä ja Helsingistä, Porista ja Savonlinnasta.

Myös nyttemmin aikuisiällä matkailen kotimaassa suhteellisen paljon. Kaveripiirini on levittäytynyt laajalle ja tuttavia löytyy aina Joensuusta Turkuun saakka. Puhtaan trivian lisäksi tästä Suomen tuntemuksesta on ollut iloa myös siten, että minulle on helppoa suunnistaa Suomessa ja ihan vaivattomasti löydän autolla perille oikeaan paikkaan.

Kun sitten viime viikolla kävin Helsingissä tapaamassa nuorta miestä, joka kysyi minulta missä Riihimäki sijaitsee, pidin häntä ensin ihan sivistymättömänä tollona. Sitten aloin ajattelemaan asiaa tarkemmin ja ymmärsin miksi Helsingissä ikänsä asunut ihminen ei ehkä tunne tarvetta poistua kehien ulkopuolelle. Aloin sääliä häntä. Hänen silmissään olen ehkä maalaistollo, pikkuisen landepaukku, mutta epäilen ettei hän ole koskaan silittänyt lehmää, vaeltanut tunturin huipulla, meinannut hukkua suohon tai tutkaillut peltoa vieraslajikkeita etsien.

Vaikka olenkin kotoisin Hyvinkäältä ja hieman maalaisempien ystävieni puheissa olen kaupunkilaistyttö, olen silti hyvin iloinen siitä että en ole kehari (tässä yhteydessä tarkoittaen henkilöitä, jotka ovat syntyneet ja asuneet koko ikänsä Kehä 1 ja 2 eteläpuolella ja jotka vain harvoin/tai ei ollenkaan vieraile muualla Suomessa). Olen hyvin kiitollinen vanhemmilleni ja ystävilleni siitä että he ovat pistäneet minut matkustamaan, sillä on aivan totta että matkailu avartaa.

Mukavaa torstaita!

KUVAT: VV 
FACEBOOK BLOGLOVIN BLOGIT.FI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti