12.12.2017

Viimeksi luettuaSilloin kun asuin vielä vanhempieni luona, peruspuuhaani oli lukeminen. Saatoin istua olohuoneen nojatuolissa nenä kiinni kirjassa useita tunteja, poiketen välillä vain etsimään suklaata. Opiskeluaikoina en enää oikein osannut lukea kotona, siellä ei jotenkin ollut sellaista paikkaa jossa se olisi ollut niin mukavaa. Sen sijaan luin paljon junassa viikonloppuisin matkalla kotiin tai Kouvolaan. Nyt keväällä huomasin, etten ole melkein vuoteen lukenut juuri mitään ja päätin ryhdistäytyä. Ajattelin listata teille tähän viimeksi luetut kirjat ja pienen selityksen miksi kirja kannattaisi lukea.

Jane Austen - Uskollinen ystävänne
Uskollinen ystävänne on kokoelma Jane Austenin kirjenovelleja. Novellien lyhyys tekee kirjasta todella nopeasti luettavaa ja sitä sopiikin lukea pienemmissä pätkissä. Teksti on Austenin romaaneja kantaaottavampaa ja huomattavasti ironisempaa. Suosittelen kirjaa lämpimästi jokaiselle Austen-fanille ja feministeille.
Kirja Adlibriksessa 4,10€

Fausto Brizzi - 100 onnen päivää
Luin tämän kirjan Sarandan suosituksen perusteella ja kyllä kannatti. Kirjassa seurataan Italialaisen Lucion viimeistä 100 päivää. Jäätyään kiinni vaimonsa pettämisestä Lucio saa kuulla sairastavansa kuolemaan johtavaa syöpää ja hän ottaa asiakseen korjata välinsä vaimoonsa ja lapsiinsa ennen päivien loppumista, sekä tietysti syödä mahdollisimman monta munkkirinkilää. Raskaasta aiheesta huolimatta kirja on ihanaa luettavaa. Brizzi onnistuu kuvailemaan Roomalaisten elämää, aurinkoa ja maailman pelätyintä sairautta kauniilla tavalla. Kirjan loppu on todella koskettava. Mutta varoituksen sana; kirja tulee aiheuttamaan kasvavaa munkkirinkilöiden kulutusta!
Kirja Adlibriksessa 24,90€

Riikka Pulkkinen - Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän
Tämä kirja on erittäin kevytlukuinen ja nopeatempoinen. Kirjan päähenkilö Iiris tulee jätetyksi ja koulupsykologin self help-opit pääsevät oikealle koetukselle. Apuna hänellä on naapurin Marja-Liisan saippuaoopperat ja suklaa. Kevyestä ja tutusta aiheesta kirjoitettu kirja tuo esiin hauskasti eroprosessin vaiheet ja saa välillä vaipumaan syviin mietteisiin.
Kirja Adlibriksessa 9,40€

Pekka Hiltunen - Iso
Näistä neljästä kirjasta tämä on ehdoton lempparini. Vaikka Austen on aina klassikko, 100 onnen päivää oli hauska ja Iiris lempivaaran tarina nopea lukea, Iso on menee kaikkien noiden ohitse yhdestä syystä. Iso avaa yhtä suurta tabua. Kirja kertoo ylipainoisesta naisesta ja hänen kamppailustaan ei painoaan, vaan yhteiskunnan asenteita vastaan. Kirjassa kuvataan hyvin ylipainoisuuden tuomat hankaluudet ja se henkinen taakka, samoin kuin se miten paljon vihaa ylipainoisia ihmisiä kohtaan on. Kirjan päähenkilö Anni on korkeasti koulutettu, älykäs nainen, joka kyllästyy vihapuheeseen ja päättää ryhtyä yhden naisen taistoon muuttaakseen ihmisten virheelliset käsitykset ylipainosta. Suosittelen tätä vahvasti jokaiselle isolle, jokaiselle joka joskus on syrjinyt isoa tai jokaiselle joka tuntee jonkun ison, eli jokaiselle.
Kirja Adlibriksessa 6,20€

Pian vuosi taas vaihtuu ja ihmisillä on tapana tehdä uuden vuoden lupauksia. Mulla olisi tarjolla kaikille yksi hyvä lupaus-vinkki. Minä lupaan lukea jokaisen kuukauden aikana yhden kirjan ja julkaista tiedot Goodreads-sivustolla. Goodreads on sosiaalisen median kanava, jolla voi arvostella lukemiaan kirjoja ja antaa ystäville lukuvinkkejä.

Hyviä lukuhetkiä!

KUVAT: Instagram @sanevaliheikki
FACEBOOK  /  BLOGLOVIN  /  BLOGIT.FI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti