30.10.2018

Pieni haave todeksi


Jokin viikko sitten ispiroidun Elisan kirjoituksesta Start Living Your Best Life-blogissa. Elisan blogikirjoitus käsitteli sitä miten hän on vuosia haaveillut maalavansa, eräänä päivänä lopettanut tekosyiden keksimisen ja alkanut maalata, minkä seurauksena hän on kuullut sieltä ja täältä "voisinpa minäkin maalata".

Se sai minut miettimään miten paljon omia sellaisia pieniä "olisimpa enemmän tuollainen"-haaveita jää toteuttamatta jostakin naurettavasta tekosyystä. Osasin heti nimetä useitakin pikku haaveita jotka ovat jääneet roikkumaan esimerkiksi siksi ettei muka ole aikaa, ettei ole välineitä tai siksi että pelkään olevani huono.

Tällaisia pikku unelmia mulla ovat olleet: olla se tyyppi joka tuntee päivittäin tarvetta käydä pienellä (tai isommalla) kävelyllä, olla se tyyppi joka on kiinnostunut rahasta ja pörssikursseista, olla kotiompelija/viherpeukalo, lukea useammin ja säännöllisemmin, olla se tyyppi joka uskaltaa puhua suoraan asioista joista muut eivät uskalla, ja kirjoittaa blogia.

Osaan näistä olenkin jo lähes huomaamatta tarttunut. Olen jo pitkään ollut kiinnostunut pörssistä, rahastoista ja osakkeista, mutta olen aina luullut että niitä varten pitää olla about tsiljonääri. Mieheni kuitenkin näytti ettei niin ole ja opasti kädestä pitäen miten pistän rahaa talteen rahastoon ja miten ostan ensimmäisen oman osakkeeni. Ja siitä se lähti kun tekosyyt (ei ole rahaa, en osaa, en ymmärrä) loppuivat. Samalla alkoi lukeminen. Hankin parikin eri kirjaa sijoittamisesta ja rahankäytöstä, ja niitä on nyt tullut lueskeltua enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Piti vain hankkia tarpeeksi houkuttelevia kirjoja ja pistää telkkari aikaisemmin kiinni.

Uskon että miltei jokaiselta löytyy näitä "voisinpa olla tuollainen, ehtisimpä tehdä tuota ja uskaltaisimpa kokeilla tätä"-juttuja, joiden tiellä on vain se ettei saa aikaiseksi yrittää. Helposti voisi ajatella että ehkä ne ei nyt niin tärkeitä haaveita sitten olletkaan jos niiden eteen ei jaksa tehdä töitä. Sehän niissä onkin, kun ne ovat niin pieniä juttuja mutta olennaista on se miten hyväksi olonsa tuntee kun saa edes pienesti toteutettua niitä pieniä haaveita.

Olen löytänyt näistä pienistä haaveista ihan uskomattomasti iloa elämääni. Osakkeista on tullut mulle uusi harrastus, mulle tulee mielettömän hyvä fiilis jokainen kerta kun ehdin avata kirjan ja tänä aamuna olin niin aamuvirkku että kävelin töihin (juttu josta olen haaveillut siitä asti kun muutin 20-minuutin kävelymatkan päähän työpaikaltani).

Seuraava askel on jatka niiden asioiden tekemistä, ottaa niistä tapa tai jos siltä tuntuu jättää nämä yhteen kertaan ja etsiä jotain uusia juttuja kokeiltavaksi. Heti mieleeni pälkähtää että musta olisi ehkä hauskaa olla se tyyppi joka uskaltaa puhua tuntemattomille.

Lyhyt kaava prosessiin:
1. Löydä pikkuinen haave
2. Murra tekosyyt; etsi aika, etsi tarvikkeet, etsi tietoa
3. Tarvittaessa pyydä apua
4. Toteuta
5. Nauti
6. Tee uudelleen/uutta


PS. Kiva nähdä jälleen! Palataan pian. Mulla on kaikkea kivaa luonnosteltuna.

FACEBOOK  /  BLOGLOVIN  /  BLOGIT.FI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti