20.11.2018

Rahasta kiinnostuneen lukulista


Kuten aiemmassa postauksessani lupailin, tänään on vuorossa rahasta, säästämisestä ja sijoittamisesta kiinnostuneen "lukulista". Lukulista on tuossa hipsuissa siksi että lukulistalta löytyy myös vlogeja, podcasteja, tutkittavia nettisivuja ja hyödyllisiä Facebook-ryhmiä. Olen viime kuukausina itse perehtynyt asiaan jokseenkin kattavasti ja nyt tahdon heittää suosituksia parhaimmista (ja tämmöisen tavallisen tallaajan helposti ymmärrettävistä) lähteistä.

KIRJAT (Nimissä linkki Adlibriksen verkkokauppaan)

Kaikki Rahasta
Bloggaaja Julia Thurenin kirjoittamassa kirjassa käsitellään rahaan ja oman talouden hoitoon liittyviä asioita kepeästi, ymmärrettävästi ja oikeiden ihmisten antamin esimerkein. Pari kuukautta sitten julkaistu kirja on saanut paljon suosiota ja on todella helppoa luettavaa. Kirjassa tarjotaan monia näkökulmia rahaan, ja myös siihen kun sitä ei ole. Suosittelen edottomasti tämän lukemista.

Mitä jokaisen kotiäidin (ja muidenkin naisten) tulee tietää sijoittamisesta
Tämä naisille ja äideille suunnattu sijoitusopas kertoo miksi jokaisen naisen kannattaisi säästää ja sijoittaa. Kirjassa kiinnitetään erityistä huomiota äitiysvapaan mukanaan tuomaan tulojen alenemiseen sekä heikentyneeseen eläkekertymään. Kirjassa kerrotaan myös miten voi alkaa sijoittaa lapselle.

Totuus taloudestasi
Tämän kirjan avulla opit hahmottamaan omaa talouttasi, omaa rahan käyttöäsi ja miten voit paremmin ohjata omaa talouttasi siihen suuntaan että se tukee sinua unelmissasi.


BLOGIT (ja linkit blogien mielenkiintoisimpiin kirjoituksiin)

Hyvän päivän varalle
Jasmin Hamidin (kyllä se ex-salkkaritähti/lottotyttö) kirjoittama sijoitusblogi on todella mielenkiintoinen ja avoin. Jasmin kertoo avoimesti mihin sijoittaa ja selventää sijoittamisen käsitteitä tavalla jonka jokainen voi ymmärtää. Linkin takana tieto siitä mitä Jasminin sijoitussalkusta löytyy.

Juliaihminen
Ennen Kaikki rahasta -kirjan kirjoittamista Julia kirjoitti sijoittamisestaan blogissaan ja mielenkiintoiset talous-postaukset ovat jatkuneet kirjan jälkeenkin. Linkin takaa Julian vinkit sijoittamisen aloittamiseen.

Mimmit sijoittaa
Kauppakorkeassa opiskelevan Pia-Marian blogi on yksi tämän hetken suosituimmista sijoitusblogeista. Tässä blogissa annetaan simppeleitä neuvoja sijoittamiseen, kirjoitetaan rahaelämän ajankohtaisista ilmiöistä sekä tarjotaan naisellista näkökulmaa. Linkkiin kätkin Pia-Marian neuvot siihen, mitä kaikkea kannattaa huomioida säästämistä aloittaessa.


PODCASTIT

Pörssipäivä
Raha-asiaa astetta kuivemmalla ja miehisemmällä otteella. Varoitus; ohjelma saattaa sisältää vaikeaa sijoitussanastoa. Mutta tässä podcastissa ollaan ajan hermolla, ei höpötetä turhasta ja kerrotaan tapahtumista osakekurssien takana.

Melkein kaikki rahasta
Ilmeisesti suosittelen kaikkea mitä Julia tekee rahaan liittyen. Syystä. Samoin tapaan kuin aiemmissa, tässäkin helposti ymmärrettävää raha-asiaa. Podcastissa myös joka kerta mukana mielenkiintoisia vieraita.

Rahasta
Tässä kahden ammattilaisen tiukan asialinjainen podcast jossa käydään läpi sijoittamisen ja säästämisen käsitteet. erilaiset muodot sekä annetaan vinkkejä omaan säästämiseen.


VIDEOT

Videoiden osalta listalta löytyy kaksi pitkälti samantapaista sijoittajakoulu-videosarjaa joissa avataan sijoittamisen slangisanat ja lyhenteet sekä pureudutaan muun muassa vastuulliseen sijoittamiseen.

OP:n sijoittajakoulu

Pörssisäätiön sijoittajakoulu


NETTISIVUT

Pörssisäätiö - Osakesäästäminen
Sivustolta löytyy ohjeet sijoitussuunnitelman tekoon, nyrkkisäännöt aloittelijoille, kuukauden yhtiön esittely sekä paljon kaikkea muuta hyödyllistä. Erityisesti kannattaa tutustua sivustolta löytyviin oppaisiin.


FACEBOOK

Valitettavasti osaan suositella vain naisille suunnattuja sijoitusryhmiä. Näissä molemmissa asiaa sijoittamisen lisäksi mistä tahansa talouteen liittyvästä kysymyksestä. Ryhmissä etsitään apua muun muassa avioeron tullen, vuokraisännän kiusatessa, tai pörssimurheiden iskiessä. Todella mielenkiintoista seurattavaa vaikkei kommentoisikaan.

Vauras Nainen
Sijoittajanaisten sparrausboxi


Älkää ymmärtäkö väärin. Ei se vaadi näin laajaa tutkimista, kaikkien näiden sivujen, kirjojen ja podcastien läpikäymistä. Oikeastaan säästäminen ja sijoittaminen on hyvinkin simppeliä. Varoitan kuitenkin että tähän jää helposti koukkuun ja itse ainakin innoissani opiskelen koko ajan aiheesta lisää ja lisää eikä tutkimiselle näy loppua. Aiheeseen palaamme vielä varmasti.


FACEBOOK  /  BLOGLOVIN  /  BLOGIT.FI

1 kommentti: