11.1.2019

Parhaimmat podcastit nyt


Mun podcastien kulutus on harpannut vuoden 2018 aikana ihan uuteen sfääriin. Työskentelen nykyisin avokonttorissa ja on niin paljon helpompaa keskittyä kun on luurin korvilla. Aina ei tee mieli kuunnella musiikkiia, tai aina ei löydy sopivaa musiikkia tunnelmaan. Silloin kuuntelen podcasteja. Lisäksi pidän siitä että tavallaan samalla kun uurastan työn parissa, voin kehittää itseäni ja oppia jotain uutta, kiinnostua uusista jutuista ja saada inspistä siihen työtekoon tai vapaa-ajalle.

Podcasteja on verkko pullollaan ja alkaa olla jopa vaikeata valita sieltä massasta ne parhaimmat. Näissäkin kun jokaisella on oma maku, eikä se mikä on hyvä yhdelle ole mielenkiintoinen toiselle. Itse huomaan myös olevani aika nirso niiden äänien suhteen. Tutustuin yhden lempibloggaajani podcastiin, mutten yksinkertaisesti kyennyt kuuntelemaan sitä enempää kun se ääni ei yhtään sopinut kuvaani siitä ihmisestä. Niin hupsua. Mutta tässä alla mun suosikkejani jos näistä löytyisi uusia tuttavuuksia sinulle.


Melkein kaikki rahasta
Tämä on tämän hetken lempipodcastini. Julia Thurénin podcastissa on käsitelty rahaan ja talouteen liittyviä aiheita pitkin syksyä. Podin kuuntelemisesta tulee sivistynyt olo, hyvä mieli ja lisäksi saa hyvää tietoa taloudesta. Podissa on tähän mennessä käsitelty aiheita kuten pikavippikierre, parisuhteen rahajako, mitä lapsi oikeasti maksaa, sekä palkka-asioita ja sitä mitä jos huomaa olevansa väärällä alalla. Todella mielenkiintoista.

Perho&Pääskysaari
Pidemmän ajan lempparini podcasteissa on Jenni Pääskysaaren ja Anna Perhon podcast. He käsittelevät aiheita laidasta laitaan ja jokainen jakso on todella hauskaa kuunneltavaa (varsinkin jos muutenkin on Pääskysaari-fani kuten allekirjoittanut). Vahva suositus.

Himocast
Nyt kolmen jakson verran ilmestynyt Himocast on mielenkiintoinen uutuus. Podcastissa puhutaan avoimesti seksistä ja seksuaalisuudesta. Kolme ensimmäistä jaksoa käsittelevät masturbointia, peppuseksiä ja yhden illan juttuja. Toisinaan puhe on mieleeni hieman liian roisia (ehkä olen siveyden sipuli), mutta on mahtavaa että joku vihdoin puhuu aiheesta rohkeasti ja asiantuntijoiden avustuksella. Ei pelkkää hihitystä ja kiherrystä, vaan ihan oikeaa asiaa.

Tabu - suoraa puhetta työelämästä
Lisää "kiellettyjä" aiheita löytyy Tabusta. Tabu keskittyy seksin sijaan työelämän salaisuuksiin ja piiloilmiöihin. Marraskuusta lähtien ilmestynyt podi on tähän mennessä käsitellyt muun muassa työpaikkakiusaamista, kateudesta, työuupumuksesta ja saikuttamisesta. Podi herättää ajatuksia ja on kiva kuulla että omien kokemuksiensa kanssa ei ole yksin. Työpaikalla kun näistä asioista ei puhuta.

Rahamania
Rahamaniassa on tarjolla sekä podcastia että Youtube-videoita. Rahamania keskittyy talouteen ja sijoittamiseen. Youtuben videoista löytyy videoita taloudellisesta riippumattomuudesta, sijoittamisen eri muodoista (kuten kultaan sijoittamisesta). Jokainen jakso rakentuu selkeästi vieraan ja hänen rahatarinansa ympärille. Linkkaamassani jaksossa äänessä Mimmit Sijoittaa-blogin Pia-Maria kertoo oman tarinansa.

Kuva: Pixabay
FACEBOOK  /  BLOGLOVIN  /  BLOGIT.FI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti