7.3.2019

Kuukauden rahaliikenne


Tervehdys! Taas palataan rahajuttujen pariin. Jälleen kerran inspiroiduin Juliaihmisen Kaikki Rahasta- podcastista, jonka (erittäin valitettavasti) viimeinen jakso ilmestyi tänään. Toivon todella että Julia palaa äitiyslomansa jälkeen podcastin pariin, sillä tuo on kyllä ollut kaikkein mielenkiintoisimpia podcasteja.

Tänään aion avata vähän omaa kuukausibudjettia, mistä rahaa tulee (no töistä tietty daa) ja mihin sitä kuukauden aikana menee. Kuinka paljon menee säästöön ja kuinka paljon hukkaan savuna ilmaan. Siinä ohessa aion höpötellä teille myös vähän rahankäytöstä ylipäätään.

Noniin annetaas mennä:

TULOT
Palkka (myynti- ja markkinointiassistentti, kokoaika, verot viety) + 1 748,47€
Tukku lounasseteleitä + puhelinetu

KIINTEÄT MENOT (joka kuukausi samat)
Asuminen (vastike+vesi+sähkö)    - 250,00€
Autovakuutus                                   - 50,00€
Lainojen lyhennykset                     - 250,00€
Auton kulut (bensat + yms)           - 100,00€
                                               Yht. - 650,00€

SÄÄSTÖT
Asuntosäästöön                                 100,00€
Rahastoihin (nordnet)                         50,00€
Säästötili (hätävara/matkustus)         200,00€
                                                Yht.   350,00€

MUUT MENOT (arvioitu)
Ruoka (ei lounasseteleillä ostettu)  - 150,00€
Vaatteet                                             - 25,00€
Muut                                                 - 25,00€
                                                Yht. - 200,00€

Tällainen kuukauden kulurakenteeni on ollut nyt noin kuuden kuukauden ajan. Tämän laskelman mukaan mulla jäisi vielä 500 euroa käyttämätöntä rahaa. Teoriassa. Käytännössä on kuitenkin niin että joka kuukausi viimeisen puolen vuoden ajan on ollut jokin isompi menoerä, johon rahaa on tuon verran uponnut; Wienin matka, uusi sohva, hammaslääkärilaskut, auton korjaaminen ja nyt viimeisimpänä Rooman matka.

Jos satuit pistämään silmille, että taulukostani puuttuu harrastukset, kuten salillakäynti, uiminen ja tanssikurssi, se johtuu siitä että ne kaikki on kuitattu firman tarjoamalla Smartum liikuntasaldolla.

Yllä mainittujen säästötapojen lisäksi mulla on käytössä OP:n Säästöpossu. Se on erittäin näppärä keino siirtää huomaamatta pikkuisia summia säästöön. Eli jokaisesta korttiostostani siirtyy 1€ (itse valitsemani summa) säästöpossutilille. Silloin kun käytin OP:n korttia päivittäin, tuo summa oli kuun lopussa hieman alle 100€. Nyt olen siirtynyt keskittämään kaikki ostoni Norwegianin luottokortille lentopisteitä kerätäkseni.

Olen ihan tyytyväinen omaan kuukausibudjettiini. Toki tavoitteenani olisi saada rahaa säästettyä hieman tätä agressiivisemmin, jotta pääsisin irti lainoista joista juoksevat korot. Ja sitten sen jälkeen tavoitteena olisi saada rahaa sivuun niin että voisi ostaa sen unelmieni Beetlen.

Olen niin onnellinen että nykyään osaan käsitellä rahaa, tiedän kuinka paljon sitä tulee ja minne se menee. Siitä ei ole vuottakaan kun en rehellisesti sanottuna tiennyt. Vuosi sitten toki moni muukin asia oli toisella tolalla. Olin vasta aloittanut työssäni ja asuin kalliissa rivitaloasunnossa, eikä minulla ollut säästössä penniäkään. Onneksi nyt asiat ovat toisin.

Millaisia ajatuksia tämä herätti? Olisiko siellä ruudun toisella puolella toiveita seuraavasta rahapostauksesta?


FACEBOOK  /  BLOGLOVIN  /  BLOGIT.FI

1 kommentti:

  1. Kiva lukea muiden rahankäyttökokemuksia. Itsekin juurin lasken mitä kaikkea kuluja vuodessa kertyy. Itsellä niihin ei kuulu auton katsastusta mutta matkustelua sitäkin enemmän.

    VastaaPoista