9.5.2019

Oikeat asiat eivät ahdista


Kuulin vastaikään oletuksen jonka mukaan "niiden oikeiden juttujen ei kuulu ahdistaa" ja olen kuullut tuota suunnalta jos toiselta enemmänkin. "Kun löydät sen oikean tyypin, tiedät sen", "sun pitää etsiä sitä duunia jonka tunnet täysin omaksesi" tai muuta sellaista, näitähän kuulee tämän tästä. Miksi me aikuiset ihmiset uskottelemme toisillemme tällaista potaskaa?

Olen tällä hetkellä parisuhteessa jonka uskon olevan "se oikea" tai lähinnä sitä mitä nyt voi olla. Samoin tunnen olevani itselleni tällä hetkellä oikeassa työpaikassa ja muutenkin koen että elämäni on ihan mahtavaa juuri näin.

Se ei kuitenkaan ole lopettanut sitä että aika-ajoin kyseenalaistan kaikkea. Joskus mietin miten siistiä olisi jättää kaikki ja lähteä ulkomaille elelemään, kun vielä voin. Toisinaan mietin onko tämä työ oikeasti sitä mihin haluan sitoutua lopuksi työiäkseni, olisiko sittenkin olemassa jotain joka passaisi mulle paremmin, jotain missä pääsisin olemaan jonkin toisenlainen Saana, joku parempi Saana. Kenties sellainen Saana josta itse pitäisin enemmän tai sellainen jota muut ihailisivat (koska olen huomiotakaipaava bitch).

Joskus on niitä huonoja päiviä kun mikään ei tunnu sujuvan, niitä päiviä kun et ole yhtään magee tyyppi itsesi mielestä ja et tunne että kukaan mukaan pitää sua mageena. Ne on niitä hetkiä jolloin on kaikkein alttiimpana ahdistukselle ja sille pohdinnalle että onko tämä nyt sitä mitä pitää olla.

Olennaista on se, että kun sitten on taas hyvä päivä; ahdistaako sua silloin? Jos ei niin hyvä. Sitten mietit kumpia on enemmän, niitä hyviä vai huonoja. Jos niitä hyviä, ahdistamattomia päiviä on enemmän niin onneksi olkoon. Olet varmasti ihan normaali ihminen pienine epävarmuuden ja kyseenalaistamisen hetkineen. Jos taas näyttää siltä että ahdistuspäiviä on kalenterissasi enemmän, kannattaa ehkä perehtyä siihen mikä osa elämässä ahdistaa. Äläkä silti lannistu, joskus oikeatkin asiat ahdistavat ja pelottavat mutta se vain tarkoittaa että sen oman tunteen kanssa on työskenneltävä enemmän. Useimmat ihmiset osaavat nähdä mitkä asiat ovat ahdistumisen arvoisia hyviä asioita, joiden eteen kannattaa tehdä töitä ja etsiä uusia lähestymistapoja, ja samoin huomata mitkä asiat ovat yksinkertaisesti vääriä, täysin epämiellyttäviä tai jopa puistattavan pelottavia. Luota siihen tunteeseen mikä sinulla on.

Ja jos taas olet ihminen joka ei ole koskaan epäile tai ole ahdistunut mistään, tai koe koskaaan epävarmuutta elämäsi suunnasta niin go fuck yourself  (tai käy tapaamassa jotain kallotohtoria, ei tommonen voi olla normaalia).

Kyllä ne oikeatkin asiat voivat ajoittain ahdistaa (ja varsinkin silloin kun ne asiat ovat upouusia).

FACEBOOK  /  BLOGLOVIN  /  BLOGIT.FI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti