14.11.2019

Kesän jatkot!


Oheisesta kuvapankista nyysimästäni otoksesta voikin varmaan päätellä että tästä on tulossa lomahehkutuspostaus, jos se on sinulle ongelma niin vaihda sivua nyt ja heti!        Noin, nyt kun empatian pakottamat varoitukset on annettu, voimme siirtyä aiheeseen "lomalle lomps" (joo, mäkin vihaan ilmaisua, mutta nyt tämän kaiken pimeyden, vesisateen ja masennuksen keskellä aion heittää peliin kaikki mahdolliset lomakliseet).

Olimme Janin kanssa kesällä taktisia ja päätimme säästää viikon verran kesää tänne vuoden paskimpaan aikaan, kun tekisi mieli vain hautautua vähintään kuukaudeksi peiton alle ja olla sänkyerakkona siihen saakka kunnes saa avata joulukalenterin ekan luukun tai kun lunta vihdoin sataa. "Erittäin viisas päätös" tuumin nyt ja sovittelen hellehattua päähän. En yleensä koe olevani kovin herkkä masentumaan marraskuun sateessa ja pimeydessä, mutta tänä vuonna huomaan olevani ihan loppu, puhki ja poikki. Siitäkin huolimatta että lumi on käynyt aika-ajoin piristämässä muutaman päivän verran.

Siellä mihin minä ja Jani suuntamme tänä kesänjatkeena, ei ole lunta kuunaan nähtykään. Reissukohde löytyi googlaamalla "missä on lämmintä marraskuussa?". Nyt siellä on luvassa 20 asteen lämpöä ja sääennuste tästä päivästä tiistaille näyttää pelkkää aurinkoa. Heitetään sukat sandaaleihin ja vyökaukku olalle.

Kuten jo jossain aiemmassa postauksessani mainitsin, matkaamme siis Marokkoon ja tarkemmin sanottuna Marrakechiin. Suunnitelmissa on pökertyä kulttuurishokista, tuhlailla tuhansia dirhameja, kierrellä kyllästymiseen asti värikkäitä puutarhoissa ja hengailla palmun alla. Ja vaikka pelkäänkin hevosia enkä ole kuunaan ratsastanut enempää kuin pari metriä ponilla, aiomme tietysti kokeilla kameleilla ratsastamista.

Tosiaan kulttuurishokki on varmasti luvassa. Tämä on meille molemmille ensimmäinen matka Euroopan ulkopuolelle ja olemme valmistautuneet todella huolella. En muista mitään muuta matkaani varten tehneeni näin paljoa ennakkoselvityksiä. Olemme valmistautuneet tinkimään paikallisilla toreilla, selvittäneet etukäteen suositellut ravintolat ja lähimpien mäkkäreiden sijainnit, olemme katsoneet ainakin tsiljoona videota youtubesta Marrakechin nähtävyyksistä ja olemme opetelleet hieman arabiaa (minä olen myös petrannut vähän ranskaani, sillä arabia ja ranska ovat maan kaksi puhutuinta kieltä).

Seuraavan viikon aikana ette siis tule saamaan kirjoituksia mutta lupaan että kun palaan, saatte todella paljon kahdedittavan aurinkoisia maisemakuvia postauksien oheen. Ja JOS saan vielä matkagarderoobini kasattua (mikä siinäkin on että se pitää jättää aina viimetinkaan) niin ehkä myös meikäläisen pölhönä turistina pönöttämään niihin kuviin. Yritän palata akut täynnä aurinkoenergiaa ja tuoda mukanani tukun hieman iloisempia postausaiheita.

FACEBOOK  /  BLOGLOVIN  /  BLOGIT.FI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti