10.12.2019

Aikuiset lapset


Noniin nyt on itsenäisyyspäivän juhlat juhlittu ja vihdoin saan kirjoittaa ilman sensuuria. Viime vuodesta alkaen olemme Janin kanssa haaveilleet itsenäisyyspäivän vastaanotosta Sale & Jenni -asuissa. Kun tänä vuonna itsenäisyyspäivä sattui perjantaille, tuumimme että nyt on sauma toteuttaa haave ja kutsuimme joukon ystäviämme bileisiin (valitettavasti aika rajummin rajatun joukon kuin orginellissä juhlassa sillä meidän asuntoomme ei paria tuhatta vierasta mahdu).

Kutsun välittämisen jälkeen lähes välittömästi alkoi suunnittelu. Mistä löytäisimme pressan käädyt? Miten saisimme kättelystä mahdollisimman autenttisen oloisen? Ystävämme Nunu sattui olemaan meillä kylässä kun saimme kaikkein parhaan idean; leikata kättelyyn oikeiden selostajien kommenttiraita ja soittaa se eteisessä usb-kaijuttimesta. Tuo idea jaloistui vielä yksittäisiin ääniklippeihin, joita varten Jani rakensi nettisivun painikkeineen niin että ääniklipin pystyi kohdentamaan tiettyyn henkilöön ja tapahtumaan. 

Onneksemme youtubesta löytyi aivan täydellinen lähetys linnan vastaanotolta vuodelta 2012. Siitä saimme kaikki tarvitsemamme klipit aina kättelyn aloituksesta, pukukommenttien kautta siihen kun Meksikon suurlähettiläs saapuu (paikalla oli siis myös ystäväni Meksikolainen aviomies, joka sai toimittaa illan verran suurlähettilään virkaa). 

Meidän kunniamerkkimme printattiin netistä löytyvien kuvien pohjalta ja paperit kiinnitettiin pukuihimme hakaneuloin. Yritimme kovasti Marokosta etsiä presidentin käädyiksi sopivia koruja mutta mistään ei löytynyt tarpeeksi mahtipontisia, mutta onneksi nuo paperiset olivat varsin kelvolliset. Satiininauhat, jotka onneksemme olivat juuri sopivan leveitä, löytyivät Hyvinkäältä Kangastukusta. 

Kertoessani työkavereilleni suunnitelmastamme sain vastaukseksi lähes poikkeuksetta "no johan, tehän panostatte" ja teki mieleni väittää vastaan että eihän me juuri mitään tämän eteen olla tehty. Parin viimeisen juhlaa edeltäneen illan jälkeen olin valmis vaihtamaan vastaustani. Kun pari iltaa meni töistä kotiin tulosta suoraan puolille öin mekon ompelun, koristeiden valmistelun tai voileipäkakun täyttämisen kanssa, aloin ymmärtää että jotain on tullut tehtyä. Mutta se kaikki oli täysin sen arvoista.

Olimme todella iloisia että vaikka emme voineet paljastaa täyttä suunnitelmaamme vieraillemme, he osasivat pukeutua juhlan vaatimalla tavalla ja kaikki olivat todella mukana tässä meidän hulluudessamme. Ihanaa kun on niin heittäytymiskykyisiä ystäviä.

Välillä aikuisenakin on kiva heittäytyä täysillä leikkiin, nähdä vaivaa ja saada aikaiseksi jotain ikimuistoista. Liian useina päivinä sitä on aikuinen ja vakava. Aion vastakin aina silloin tällöin heittäytyä leikkiin ja lähden mielelläni mukaan jos joku muu kutsuu.


FACEBOOK  /  BLOGLOVIN  /  BLOGIT.FI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti