21.1.2020

Fiilikset tänäänPari päivää sitten kaverini Viivi kysyi että kumpaa nyt odotetaan; sitä lumen tuloa vaiko jo kevättä? En silloin osannut oikein vastata kysymykseen. Rakastan talvea ja lunta. Viime talvena opin jopa taas vähän nauttimaan hiihtämisestä. Ajattelin että tänä talvena tekisin sitä enemmän. Kuitenkin tänään kun aurinko paistaa ja lämmittää ikkunan läpi, huomaan haaveilevani jo kevään tulosta ja kesästä. Siitä hetkestä kun saa vaihtaa jalkoihin balleriinat ja takin vähän kevyempään.

Pitäisikö tästä olla huolissaan? Mutta ehdimmehän me Janin kanssa tehdä jo pienen pyrähdyksen Tahkolle ja ensimmäiset hiihdotkin tuli tälle talvelle tehtyä. Ensilumestakin nautin täysillä jo silloin marraskuussa. Ehkä tässä ei ole paniikin paikkaa. Ensi vuonnahan sitä taas ehtii.

Lumettomanakin tämä vuosi on lähtenyt rullamaan todella hyvin. On tullut liikuttua reippaasti, kävelyä, uintia ja hölkkäilyä. Olen antanut Minille lomaa ja kävellyt töihin Gilmorea katsellen. Ollaan tehty todella paljon hyvää kotiruokaa nyt alkuvuodesta ja syöty merkittävästi vähemmän ulkona. Keittiö toki on ollut jatkuvassa kaaoksessa, mutta lompakko ja vatsamakkarat ovat tästä valinnasta kiittäneet.

Myös töissä rullaa asiat hyvin. Tekemistä riittää ja viime vuoden puolella aloitettu joulurauha ajatuksille jatkuu edelleen. Olen onnistunut torppaamaan stressiä kirjaamalla työn alla olevat työtehtävät ylös ja priorisoimalla ne paperilla. Näin myös tekemättömät hommat ovat turvassa listalla eikä niitä tarvitse jatkuvasti murehtia. Myös henkilökemia-puolella olleet harmit ovat alkaneet korjautua kun tein selväksi että mulla on oma osuuteni hommasta hallussa. Ripaus uskallusta ja itsevarmuutta olisi korjannut senkin harmin jo paljon aikaisemmin.

Oman yrityksen puolella itsevarmuutta ja innostusta riittää nyt enemmän kuin aikaa. Teemme Janin kanssa kotona pitkiä iltoja erinäisten kehitysjuttujen parissa ja perjantaina aloitan avoimen AMK:in kurssin markkinoinnin parissa. Kurssin pitäisi olla aika helppoa peruskauraa ja tuttua juttua, mutta haen siitä vähän lisää itsevarmuutta ja todistusaineistoa osaamiselleni. En malttaisi odottaa.

Tuon kurssin lisäksi investoin oman itseni kehittämiseen hankkimalla BookBeat-sovelluksen, jossa olen nyt kuunnellut kaikenlaisia "näin teet itsestäsi paremman/viisaamman tyypin"-kirjoja. Vaikka uskonkin että suuri osa niistä on hömpänpömppää niin uusia katsontakantoja ja ajatuksia niistä on ainakin herännyt. Ei siis pelkkää ajanhukkaa ja ihan parasta rutiinitöiden tai siivouksen oheen.

Lunta tai ei, nyt luistaa hyvin :) Miten siellä ruudun toisella puolella menee?


FACEBOOK  /  BLOGLOVIN  /  BLOGIT.FI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti