7.1.2020

Mitä vuonna 2020?


Viime vuoden lopulla havahduin yhteen seikkaan. Nimittäin siihen että mun suurin ongelmani on epävarmuus. Kaikki mikä elämässäni mättää kiteytyy tuohon yhteen sanaan: olen epävarma vartalostani, olen epävarma siitä mitä tahdon tulevaisuudelta ja olen epävarma ajaako minua eteenpäin elämässä omat haaveet vai se minkä ajattelen olevan muiden mielestä siistiä.

Eikä tämä havahdus koskenut vain tätä hetkeä. Olen aina ollut epävarma, niin kauan kuin muistan. Olen ollut epävarma elämäni kestosta, siitä missä kaveriporukassa mun pitäisi olla ja millainen tyyppi minä olen. Epävarmuus on tietysti joissain määrin normaalia, enkä ole epävarma sillä tavalla huono-itseluottamut-mielessä tai mitenkään ujo, ehkä parempi sana tälle olisi päättämättömyys. Se että en osaa päättää. Minä vain ajaudun.

Tämän havahtumisen pohjalta päätin että vuonna 2020 teen enemmän päätöksiä ja keskityn niihin asioihin joita tiedän haluavani ihan itse.

Tämän vuoden listalta löytyy markkinoinnin opiskelua, lautasmallin noudattamista ja oman kroppasuhteen parastamista, kullan kainalossa hengailua ja yhdessä seikkailua. Isoin juttu tälle vuoteen on omaan firmaan panostamista. Haluan oppia uutta ja päästä jotenkin eteenpäin. Haluan vuoden -20 lopussa pystyä sanomaan todella yrittäneeni.

Lisäksi keskityn tänä vuonna yhä enemmän pohtimaan niitä elämän isompia kysymyksiä joihin pitäisi saada vastauksia tämän vuosikymmenen aikana. Niitä kysymyksiä on muun muassa missä mun kotini on, haluanko vielä joskus asua ulkomailla, haluanko hankkia lapsia, haluanko synnyttää niitä ja mitä haluan tehdä isona. Mikäli en itse kykene selvittämään päätäni, menen juttelemaan jollekulle viisaammalle.

Viime vuonna asetin tavoitteeksi ottaa enemmän omaa aikaa ja panostaa omaan jaksamiseen, tuo tavoite jatkuu tällekin vuodelle. Nyt sellaisella lisähuomiolla että oma aika ja työaika on erotettava toisistaan. Aina ei voi yrittää ja iltaisin pitää myös levätä. Ehkä se lepo ja kiireettömyys auttaa myös muiden tavoitteiden kanssa. Onhan sitä helpompi tehdä päätöksiä rauhallisemmalla mielellä.

Mitä sun vuoteen 2020 kuuluu?

FACEBOOK  /  BLOGLOVIN  /  BLOGIT.FI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti