4.5.2024

Saana suosittelee: Elokuvat

Katsoimme eilen todella hyvän elokuvan ja inspiroiduin siitä kirjoittamaan listaa elokuvista ja sarjoista, joita voisin suositella. Ajattelin jakaa sen nyt, kun moni varmasti juuri viikonloppuna miettii, mitä sitä voisi katsoa. Joten täältä pesee:


Sydäntä lämmittäviä elokuvia:

A man called Otto
(Amazon Prime)
Tämä oli se eilinen elokuva, joka inspiroi minut tämän listan pariin. Elokuvan päätähtenä on Tom Hanks, joka jo itsessään on takuu hyvästä elokuvasta. Elokuva on amerikkalainen versio Mielensäpahoittaja-elokuvasta. Elokuvan pääosan mies haluaisi päättää päivänsä, mutta eloisan naapuruston jäsenet kerta toisensa jälkeen tekevät miehen suunnitelmat tyhjiksi ja antavat kärttyisän miehen elämälle uuden syyn.

The Intern
(HBO)
Tätä elokuvaa olen tainnut suositella jossain aiemmassakin listauksessa, mutta minkä sille mahtaa kun elokuva on näin ihana. Jatkamme vanhojen miesten tähdittämiä leffoja, sillä tässä elokuvassa pääosassa on Robert De Niro (toinen mies, jonka nimi näyttelijälistassa on takuu hyvälle elokuvalle). Robertin esittämä vaari hankkii harjoittelijapaikan nuoren naisen johtamassa nettikauppafirmassa ja elokuvassa seurataan miten heidän suhteensa muuttuu harjoittelun aikana.

Brooklyn
(Disney)
Saoirse Ronanin tähdittämä elokuva kertoo 1950-luvulla Irlannista Amerikoihin paremman elämän perässä muuttaneesta nuoresta naisesta, uuden elämän luomisen vaikeudesta ja haasteista pitää samaan aikaan yllä suhteita entiseen elämään ja perheeseen kotimaassa. Elokuvassa on ihanan unelias tunnelma ja tarina on kaunis.



Vaikuttavia elokuvia:

Synkin hetki
(Netflix)
Katso tämä pian! Tämä elokuva on poistumassa Netflixin valikoimasta toukokuun aikana. Elokuvassa Gary Oldman (kyllä, Sirius Musta) esittää Winston Churchilliä pääministerikautensa alkuvaiheilla. Jälleen kerran yksi hyvä elokuva toiseen maailman sotaan liittyen. 

Kaksi paavia
(Netflix)
Tämä elokuva saattaa mennä monelta ohitse, sillä paavius ei ehkä aiheena montaa kiinnosta. Mutta siinä mennään vikaan, sillä tämä elokuva on erinomainen! Jonathan Pryce ja Anthony Hopkins esittävät nykyistä ja edellistä paavia elokuvassa, joka kuvaa sitä historiallista hetkeä kun maailmassa oli saman aikaisesti kaksi paavia. Erinomainen elokuva kertoo paaviudesta ja nykyisen paavin nuoruudesta sotilasjuntan johtamassa Argentiinassa ja todistetaan, että paavikin on vain ihminen.


Inspiroivia dokumenttielokuvia:

Nyad
(Netflix)
Tositarinaan vahvasti pohjautuvassa elokuvassa kuvataan naista, jonka haaveena oli uida Kuubasta Floridaan 164km ja 60 tuntia yhtäjaksoista uintia. Hän koetti suorittaa haaveensa ensi kertaa parikymppisenä ja palasi haaveensa pariin 60-vuoden iässä. Arvatkaa mitä kävi?

The Alpinist
(Netflix)
Elokuvassa seurataan 23-vuotiaan kiipeilijän tekemiä soolonousuja maailman korkeimmille vuorille.


Hyvää viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Hyvii vinkkejä, en oo nähnyt mitään näistä! Me katottiin pari päivää sitten pixarin soul! T. Teletappien imuri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrassaan nerokas nimimerkki :D Me ollaan kans katottu se Soul, mut muistaakseni nukuin puolet siitä..

      Poista